Ibland hittas orsaken till hästens besvär inte hos hästen utan istället hos ryttaren. Om ryttaren exempelvis har en rörelseinskränkning i en bäckenled kommer ryttaren inte att vara följsam nog i sin sits vilket ger ett hårdare tryck mot hästen. Detta kommer att påverka hela ekipagets flexibilitet och rörelsemönster. Det är inte ovanligt att även hästen över tid också får ledlåsningar på grund av ryttarens ledrörelseinskränkningar.

Hunden är mycket signalkänslig. Om du som förare förändrar exempelvis din gång eller dina armrörelser till följd av en ledlåsning kommer detta att påverka kommunikationen med din hund. Många gånger är vi själva inte medvetna om att vi gradvis har förändrat vårt rörelsemönster, men du kan vara säker på att din hund lagt märke till detta!

Det är en god idé att även du själv låter en legitimerad kiropraktor undersöka dina leder och muskler samt ta fram bra övningar för bättre kroppskontroll. Mår och rör sig både du och din hund/ häst bättre och mer synkront kommer ni som ekipage både ha roligare tillsammans på träningen och kunna prestera bättre på tävling. Välkommen att boka tid hos Solstrands kiropraktik & rehab på telefon 070-224 89 72!